Twitter hesabını kalıcı olarak nasıl silerim?

blank
-sponsor-

Twitter, dünyada önde gelen sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Milyonlarca kullanıcı kişileri, medyayı ve diğer çeşitli mecraları Twitter üzerinden takip ediyor. Her ne kadar Twitter çoklu sebeplerle kullanılsa da benzer şekilde Twitter hesabını silmek isteyen kullanıcı sayının gerekçesi de az değil. Bu yazımızda Twitter hesabını kalıcı olarak silme yöntemini anlatacağız.

Bu yazıda neler okuyacağız?

Twitter hesabını silmeden önce bilinmesi gerekenler

Twitter hesabınızı kalıcı olarak silme işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız, hesabı tamamen kapatma konusunda bilmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor. Twitter’i siliğinizde hesabınız süresiz olarak kapatılır ve 30 gün boyunca hesabınız deaktif durumda tutulur. Ardından giriş yapılmayan bu süre zarfının sonunda hesaba hiçbir şekilde giriş yapılamaz ve Twitter veritabanından hesap bilgileriniz çıkartılır.

Eğer Twitter’a veda etmeden önce verilerinizi saklı tutmak istiyorsanız arşiv indirme özelliğinden yararlanabilirsiniz. Twitter kendi bünyesi altındaki Scope verilerinizin de indirilmesine olanak tanır. Verileri indirmek için:

  • Twiiter’ı başlatın ve Ayarlar’a gidin.
  • Twitter Verileri’ne basın.
  • Twitter Arşivin’e gidin.
  • Twitter verilerini indir’e basın.

Twitter hesabını kalıcı olarak nasıl silerim? 7

Bu işlemi uyguladığınızda sizin için arşiv oluşturulur ve talebiniz karşılığında şifrenizi girerek e-mail kanalıyla bilgilendirme mesajı alırsınız.

Twitter kalıcı olarak nasıl silinir?

Twitter’ı direkt olarak kalıcı silme linki bulunmamaktadır. Hesap 30 gün boyunca kapalı konumda kalır ve ardından otomatik olarak silinir. Yani hesabınızın kalıcı silinmesini istiyorsanız profilinize 30 gün boyunca giriş yapmamanız gerekir. Hesabı silme işlemini başlattığınızda Android, iOS ve web platformlarında hesabınız hiçbir kullanıcı tarafından görüntülenemez.

Twitter hesabını silme linki

Twitter hesabını kalıcı olarak nasıl silerim? 8

Twitter hesap silmeyi nasıl iptal ederim?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Twitter hesabın tamamen kapatılması için size 30 gün süre tanır. Bu süre içerisinde tekrar hesabınıza giriş yaptığınızda etkinleştirme yapmış olursunuz. Yine kullanıcı güvenliğini sağlamak açısından böyle bir yöntem uygulanmaktadır.

Twitter kullanıcı adı sizin için önemli mi?

Twitter hesabını silmek @ sonrasında yer alan kullanıcı adınızın da silinmesine ve kullanılamaz duruma gelmesine yol açmaktadır. Eğer sonrasında yine aynı kullanıcı adını kullanmak istiyorsanız hesabı silmeden önce kullanıcı ismini değiştirerek silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Konu ile ilgili daha fazla bilgi almak için yorum bölümünü kullanın.

Yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here