Site icon Mobilge

Galaxy S10/S10e/S10+ root nasıl yapılır? Rootlama Rehberi

galaxy s10 rootlama rehberi

Galaxy S10, S10e ve S10+ (Plus) modelleri rootlanabilir olarak gelmektedir. Bu yazımızdan yararlanarak Galaxy S10 cihazları için root yapmanın nasıl olduğunu sizlerle paylaşacağız. Galaxy S10 rootlama yöntemleri birden fazladır. Bilgisayardan ve telefonun içerisinden rootlama mümkündür.

Root nedir?

Root, İngilizce’de kök anlamına gelir. Türkçe’de en azından mobil cihaz dünyasında tam bir karşılığı bulunmasa da köke inme olarak tanımlanabilir. Galaxy S10 Android işletim sistemiyle çalışır. S10’da bulunan yazılım kodları kilitlidir ve normal şartlarda bu kodlar üzerinde değişiklik yapılamaz. Ancak root erişim izninin sağlanması durumunda sınırları kaldırmak mümkündür.

Galaxy S10 root faydaları neler?

Kullanıcıların en çok araştırdığı noktalardan biri root’un işe yarar olup olmadığıdır. Rootlama işlemi daha çok geliştiriciler ve telefonun kısıtlamalarını aşmak isteyenlere yöneliktir.

Görüldüğü üzere root telefon üzerinde pek çok olumlu etkiye sahip. Galaxy S10’u rootlu yapmak telefonu garanti kapsamı dışına çıkarabilir. Garanti koşulları distribütöre göre farklılık göstermektedir. Telefonun garantiden çıkmasını istemiyorsanız root atma tercih edeceğiniz bir yöntem olmayabilir.

Uyarı: Galaxy S10 rootlama rehberi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Aşağıdaki işlemlerden doğabilecek hata için mobilge.com sorumlu tutulamaz.

Galaxy S10 root zararları neler?

Galaxy S10 kullanıcılarının root atma işleminden önce bilmesi gereken bazı dezavantajlar şu şekilde:

Ayrıca: Galaxy S10 modellerinde batarya performansı nasıl arttırılır?

Galaxy S10 Hakkında

Bu başlık altında Galaxy S10’un donanım bilgileri ve teknik özellikleri yer almaktadır. Cihaz bootlanabilir özellik taşımaktadır.

Ayrıca: Samsung modellerinde geliştirici seçenekleri nasıl aktif edilir?

Galaxy S10 root nasıl yapılır?

Root işleminden önce bilinmesi gereken bazı durumlar ve alınması gereken önlemler bulunuyor:

Ayrıca: Galaxy S10 modellerinde bootloader kilidi nasıl açılır?

Uyarı: Telefon rootlamak ileri düzey kullanım ve bilgi sahibi olmayı gerektirir. Rootlama işleminden önce kurulması gereken programlar iyice tanınmalıdır. Root öncesinde bootloader kilidi açma, geliştirici seçeneklerini aktif etme, USB ayıklama modunu etkinleştirme, kurtarma modu hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

Galaxy S10 SuperSU ile root

Galaxy S10 KingRoot uygulama ile root

Galaxy S10 PC (bilgisayar) ile rootlama

Galaxy S10 rootlama sorunu mu yaşıyorsunuz? Yardım almak ve görüşlerinizi belirtmek için yorum bölümünü kullanın.

Exit mobile version