Ana SayfaNasıl yapılır?Samsung batarya şişme problemi

Samsung batarya şişme problemi

- Advertisment -

Bildiğiniz gibi akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri enerji problemi gündeme daha fazla gelmeye başladı. Önceden siyah beyaz ekranlar ya da az işlevli telefonlarımızı bir kaç gün sarja bağlamadan kullanabiliyorken şimdi akıllı telefonlarımızı gün aşırı sarj etmek durumundayız. Tabi ki her şeyin olduğu gibi bataryaların da bir ömrü bir yıpranma zamanı var.

Özellikle son zamanlarda Samsung hatta örnekleri biraz daha daraltacak olursak S ve Note serisi buna bağlı olarak batarya şişme problemi ile karşı karşıya kalıyor. Özellikle Samsung modellerinin batarya şişme problemi yaşıyor olması her ne kadar Samsung firmasının iPhone gibi akıllı sarj teknolojisine geçmemesi olsa da büyük ölçüde kullanıcı alışkanlıkları. Yazımızın devamında sadece Samsung değil bütün sarj edilen ve bataryası olan cihazlar için geçerli bazı yararlı bilgiler vermeye çalışacağız.

Batarya neden şişer?

Bataryalar bir çok teknik zavazingo dan oluşur, detaylara girip konuyu dağıtmasak iyi olacak. Sadece şişme probleminin bataryanın Watt direncine uygun olamayan düzensiz akım ya da fazla akım almasından dolayı batarya içerisindeki kömürlerin şişmesinden dolayı gerçekleşir.

Peki telefonumuzun bataryasının şişmemesi için ne yapmalıyız?

Telefonu nasıl sarj etmeliyim?

Samsung Galaxy, Samsung S3, Samsung Note ya da diğer Samsung modelleri; hangi modeli kullanıyor olmanız problem değil. Sarj edilen ve bir bataryası olan her elektronik cihaz için geçerli olan bazı alışkanlıkları değiştirerek batarya ömrünü uzatabiliriz.

1. Telefonu zamanında ve yeteri kadar sarj edin

Mesela genellikle telefonumuz ya da tabletimiz sürekli elimizde olsun istediğimizde genelde cihazlarımızı gece yatarken sarj ederiz. Ve eğer cihazımızın sarjı %20 lerde hatta %30 larda olduğunda ertesi gün yetmeyeceği için sarj ederiz. Bataryanızın ömrünü uzatmak ve bataryanızın şişmesini istemiyorsanız sarjınızın tamamen bitmesini bekleyin ve sarj olduğu anda cihazınızı fişten çekin. Gece yatarken fişe taktığımız cihaz genelde sabah olmadan sarj edilmiş oluyor ancak biz cihazımızı sabaha kadar elektrik akımına maruz bırakıyoruz, bu bataryamızın ömrünü azalmasına ve bataryanın şişmesine neden oluyor.

2. Araçta çakmak sarjı kullanmayın ve bilgisayardan sarj etmeyin

Telefonumuzun ya da tabletimizin sürekli aktif olmasını istiyoruz ve sarjımız azaldığından her imkanı sonuna kadar kullanmaya çalışıyoruz. Ancak alternatif çözümler bize zarar olarak geri dönüyor. Mesela telefonumuzu araçta çakmak sarjı ile sarj etmek bataryamızın şişmesinin en büyük etkenlerinden biri. Çünkü aracımızın çakmak sarjı özellikle kontak açılıp kapanırken düzensiz elektrik akımı verirler bu da yukarıda bahsettiğimiz gibi telefon bataryamızın şişmesine neden olur. Aynı şekilde bilgisayarımızın usb girişi de düzensiz elektrik akımı yaratırlar.

3. Orjinal sarj aleti kullanın

Bataryanızın şişmesini engellemek istiyorsanız ve sarjınızın uzun gitmesini batarya ömrünüzün uzun olmasını istiyorsanız her zaman orjinal aksesuarlar, sarj aletleri, kabloları ve başlıkları kullanın. Çünkü ucuza aldığınız sarj aletlerinin tek yaptığı telefonunuzu ya da mobil cihazınızı sarj etmek, onu korumak değil. Orjinal sarj aletleri cihazınızı sarj ettiği gibi cihazınızın bataryasını koruyarak sarjının uzun gitmesini sağlar. Bunun en büyük örneklerinden biri sarj başlıklarının batarya dolar dolmaz akımı kesmesi. Bu sayede telefonunuza ya da diğer mobil cihazlarınıza fazladan elektrik akımı gitmez, bataryanız şişmez.

Samsung S4, Samsung S3 ve Samsung Note başta olmak üzere telefonunuzun, tabletinizin ve diğer mobil cihazlarınızın batarya şişmesini yukarıdaki bilgiler dahilinde büyük ölçüde geciktirebilirsiniz. Ancak her ne kadar sağlıklı kullanıyor olsanız da bataryalarınızın bir ömrü olduğunu unutmayın.

Bu yazımızda sizlere Samsung S4 batarya şişmesi, batarya şişmemesi için ne yapmalız, sarjımızın uzun gitmesi için ne yapmalıyız, sarj problemi gibi konularda bilgi vermeye çalıştık. Lütfen yardımcı olmamızı istediğiniz başka bir konu varsa yorum yazarak bizlere bildirin.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar

- Advertisment -