Site icon Mobilge

iPhone Whatsapp yedekleme nasıl yapılır?

iPhone kullanıcıları Whatsapp yedek alma özelliğinden yararlanarak sohbet, fotoğraf, video ve diğer tüm dosyaların güvenli bir platformda barındırılmasını sağlayabilir. İleride yeni bir iPhone almanız, yazılım problemi nedeniyle karşılaşılabilecek çökme durumları için Whatsapp yedeklemesi yapmak son derece faydalı olacaktır.

iPhone cihazınızdaki Whatsapp konuşmalarının yedeğini almak için farklı yöntemler bulunuyor. Aşağıdaki seçenekleri takip ederek kullanmak istediğiniz Whatsapp yazışmalarını yedekleme türünü seçin.

Neden Whatsapp’ı yedeklemeliyiz? 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi cihazınızın arızalanması ve yeni iPhone’a Whatsapp mesajlarını aktarma gibi durumlara karşı Whatsapp’ı yedeklemek işinizi kolaylaştıracaktır.

İlginizi çekebilir:

Whatsapp mesajlarını yeni iPhone’a nasıl aktarırım? 

iCloud ile Whatsapp yedekleme adımları: 

Otomatik Whatsapp yedeklemesi nedir? 

Bu yöntemi kullanarak Whatsapp konuşmalarının ve diğer WP içeriklerinizin iCloud ortamında saklanmasını sağlayabilirsiniz. Belirli periyodlarda -günlük,haftalık,aylık- gibi yedekleme yapılması için “Otomatik Yenileme”yi seçin ve aktif duruma getirin.

Whatsapp yedekleme yapma ile ilgili sorun yaşıyorum

Whatsapp yedeklemesi ve Hücresel veri problemi 

İnternet paket aşımının önüne geçmek için yalnızca Wi-fi bağlantısı kurulduğunda yedekleme yapılmasını sağlayabilirsiniz. iCloud’un hücresel veride kullanımını kapatmak için;

Whatsapp mesajlarım silindi, yedeğini nasıl yüklerim? 

Whatsapp yazışmalarını kurtarmak ve iPhone’a geri yüklemek için;

Whatsapp yedeğini iPhone’a yükleyemiyorum – Çözümler:

iPhone’da E-posta ile Whatsapp yedeği almak mümkün mü? 

Evet, iCloud yedeklemesinin yanında yazışmaları korumak için e-posta aracını tercih edebilirsiniz. Kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği yöntem olan, “Konuşmaları kendi e-mail adresine gönderme” aşağıdaki adımlar izlenerek gerçekleştirilebilir.

iPhone’da Whatsapp yedeklemesi ile ilgili yaşadığınız sorunlara yanıt almak için yorum panelimizi kullanabilirsiniz.

Exit mobile version