Site icon Mobilge

Xiaomi Mi MIX 2 %93 ekran gövde oranıyla gelebilir

Geçtiğimiz yıl, Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi Mi MIX konsept tanıtımıyla hayranlarını şaşkına çevirmiş görünüyor. Mi MIX birkaç aydan beri piyasayı kasıp kavururken, Mi MIX 2 ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Xiaomi kurucu ve CEO’su Lei Jun, Mi Mix 2’nin geliştirme aşamasında olduğunu ve Mi MIX’te olduğu gibi Fransız tasarımcı Philippe Starck ile çalıştığını doğruladı.

Çin’den gelen iddialara göre, Mi MIX 2 selefi Mi MIX’e kıyasla etkileyici özelliklerle karşımıza çıkabilir ve %93 gibi devasa oranda ekran gövde oranıyla gelebilir. Mi Mix’teki bu ekran gövde oranı %91.3’tü. Bu yüksek orana ilaveten, Mi MIX 2 LCD panel yerine çift kavisli AMOLED ekran ile gelecek.

Mi MIX ve Mi MIX 2 arasında diğer bir önemli farklılık ise parmak izi okuyucunun konumu. Mi Mix arkaya konumlandırılmış parmak izi okuyucu ile gelirken, Mi MIX 2’de parmak izi okuyucunun ekrana yerleşik olacağı ve bu sensörün Çinli şirket Goodix tarafından geliştirileceği iddia ediliyor. Apple’ın da bu yıl iPhone 8 amiral gemisi için bir benzer teknolojiyi kullanacağı tahmin ediliyor. Ancak Mi MIX 2’nin bu teknolojiyi kullanan ilk model olacağı düşünülüyor.

Yine de iddialar bunlarla sınırlı değil. Bir başka cepheden ise Mi MIX 2’nin parmak izi sensörünün ekran içine yerleştirilmeden, ekranın alt kısmında konumlandırılacağını ortaya atıyor. Ayrıca Mi MIX 2’nin selefiyle karşılaştırdığımızda birkaç ufak değişiklik içeren seramik gövde tasarımı ile geleceği konuşulmakta.

 

Mi MIX 2’nin çıkış tarihinin bu yılın ikinci çeyreğinde yer almasını bekliyoruz.

Exit mobile version