Site icon Mobilge

Android Lollipop hangi cihazlara ne zaman gelecek?

Google yaptığı açıklamalar ile Android Lollipop 5.0’ı resmi olarak tanıttı. Peki yeni Android işletim sistemi hangi cihazlara gelecek? Samsung, HTC, LG, Sony Xperia cihazlarında Lollipop 5.0’ı ne zaman göreceğiz? İşte yanıt…

Android Lollipop 5.0 işletim sistemi cihazların çoğuna 2015 yılının şubat ayında gelecek. Bu konuda ilk açıklamayı HTC yaptı. HTC model cihazlara güncelleme Şubat ayında gelecek. Diğer cihazlara da güncellemenin bu tarihe yakın bir zamanda gelmesi bekleniyor. Ancak bazı markaların üst düzey cihazlarına öncelik tanınabilir.

Android güncellemesi alacak cihaz listesi:

Nexus modelleri

Google Play Edition modelleri

Android One modelleri

Motorola;

Google yakın bir zaman önce satın aldığı Motorola’da Lollipop 5.0 güncellemesi alacak telefonlar;

Sony Xperia;

Sony Xperia önceliği üst segmentli telefonlara verdi ve Z serisindeki telefonların tümünün güncelleme alacağını duyurrdu.

HTC Modelleri:

HTC şimdilik 4 farklı cihazına güncelleme verecek. Zaman geçtikçe diğer cihazlara da bu güncellemenin yüklenebileceği iddia ediliyor.

Asus Modelleri:

Samsung Modelleri:

Samsung Android Lollipop 5.0 güncellemesi ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı ancak Galaxy Note 4 ve Galaxy S5 modellerine Lollipop güncellemesinin 2015 yılına girmeden geleceği tahmin ediliyor.

2015 yılının ilk ayında ise;

LG Modelleri:

LG G3 güncellemesi 2015 yılına girmeden gelecek. Diğer cihazlara ise en erken Şubat ayında gelmesi bekleniyor. İşte LG listesi

Exit mobile version