Site icon Mobilge

Samsung Galaxy Geri Yükleme ve Yedekleme – Tüm Modeller

Samsung Galaxy telefon ve tabletlerde verileri saklamak adına tercih edilen yöntemlerden biri yedeklemedir. Yedek alma işlemi sayesinde farklı bir telefona geçiş yapma, format atma ve dosyaları güvenle saklama gibi durumlar işinize yarayabilecek bir işlemdir. Samsung Galaxy modellerinin tümünde yedek almak ve alınan yedeği geri yüklemek için çeşitli yöntemler bulunuyor. Bu yazımızda Samsung’a ait olan Smart Switch programıyla Samsung Galaxy tam yedek almanın nasıl yapıldığını sizlere aktaracağız.

Smart Switch nedir?

Smart Switch programı, Samsung cihazlarda yedek almayı sağlayan ve kolay kullanıma sahip yedekleme ve geri yükleme araçları arasında yer almaktadır. Format öncesi yedek alma, format sonrasında alınan yedeği geri yükleme, telefonun çökmesi, bir modelden farklı bir modele geçiş yapılması durumlarında sıkça kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.

Smart Switch ile neler yedeklerim?

Program sayesinde cihazınızda bulunan “Rehber, mesajlar, arama kayıtları, uygulama ve hesap bilgileri, fotoğraf, video, döküman ve diğer dökümanların” yedeği alınabilir. Ayrıca uygulama eski telefondan yeni cihaza veri aktarımı yapmak için tercih edilmektedir. Smart Switch ile yedek almak ve veri transferi yapmak oldukça kolaydır.

Smart Switch versiyonları

Eski adıyla Samsung Kies olan Smart Switch’in bilgisayar ve mobil olmak üzere iki sürümü bulunmaktadır. PC sürümü bilgisayara yüklenmeli ve telefonla bilgisayar arasında bağlantı kurulmalıdır. Smart Switch mobil sürüm için ise herhangi bir Samsung cihaz yeterlidir, ancak Android sürüm 4.0 ve üzeri olmalıdır. Bunun yanında telefon hafızasında yeterli boşluk olmasına dikkat edilmelidir.

Sistem gereksinimleri

Smart Switch yüklenecek aygıta göre farklı sistem gereksinimlerine ihtiyaç duymaktadır. Aşağıdan sahip olduğunuz cihazı ve program için uygunluğunu kontrol edin.

Mac cihazlar için

PC için

Android için

iPhone için

Samsung Galaxy hafıza kartına yedekleme nasıl yapılır?

Smart Switch mobil sürüm ile SD karta ya da USB depolama alanına veri yedeklemesi yapmak mümkündür. Bunun için aşağıdaki adımları gerçekleştirin.

Samsung Galaxy hafıza kart yedeği geri yükleme nasıl yapılır?

Smart Switch mobil uygulama ile hafıza karta veya USB depolamaya kaydettiğiniz yedeği cihazınıza veya başka bir cihaza geri yüklemek için aşağıdaki adımları gerçekleştirin.

Samsung Galaxy bilgisayarda yedek alma

Samsung Galaxy bilgisayardan yedek geri yükleme

Samsung cihazlarınızdaki verileri yedeklemesini bilgisayara yapabildiğiniz gibi alınan yedeğin geri yüklemesi işlemini de gerçekleştirebilirsiniz.

Smart Switch ile yedekleme ve geri yükleme aşağıdaki modellerde gerçekleştirilebilir:

Samsung Smart Switch indirin

[appbox googleplay appid com.sec.android.easyMover]

Samsung yedeklemede problem mi yaşıyorsunuz? Yorum bölümünü kullanarak Samsung Galaxy yedekleme ve geri yükleme sorunlarınızı bizimle paylaşın.

Exit mobile version