WhatsApp Messenger Hesabı Nasıl Silinir?

0

Dünya çapında bir anlık mesajlaşma hizmeti sunan WhatsApp, şu ana kadar oldukça başarılı bir uygulama. Üstelik hem mobil hem de pc üzerinden kullanılabiliyor. WhatsApp Web ile birlikte kullanıcı sayısında önemli bir artış olduğu söylenebilir.

whatsapp delete ile ilgili görsel sonucu

Anlık mesajlaşma uygulamaları arasındaki rekabet gün geçtikçe artıyor. Bu durum kullanıcıları uygulamalar arasında tercih yapmaya iten bir gelişme. WhatsApp, BBM, Line, KakaoTalk, Telegram, WeChat ve Viber gibi anlık mesajlaşma uygulamaları arasında yaşanan rekabet mobil teknoloji alanında oldukça önemli. Ancak kullanıcıların uygulamaları uzun bir süre kullanmamaları ve devamında hesaplarını silmemeleri bazı güvenlik risklerini doğurabiliyor. Daha güvenli bir mobil teknoloji kullanımı için kullanmayı düşünmediğiniz hesaplarınızı uygulama üzerinden silmek en iyi seçenek olabilir.

Anlık mesajlaşma uygulamalarının sayısındaki artış WhatsApp kullanıcılarının da farklı farklı uygulamalara doğru geçiş yapabileceği anlamına geliyor. Sizler de artık WhatsApp hesabınızı kullanmıyor ve silmeyi düşünüyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. WhatsApp hesabınızı silmek oldukça kolay bir işlem.

  1. Öncelikle WhatsApp uygulamasını açın.
  2. Telefonunuzun seçenekler tuşuna butonuna tıklayın ve uygulama üzerinde açılan pencerenin en alt kısmında yer alan ayarlar seçeneğine girin.
  3. Hemen ardından ”Hesap” sekmesine tıklayın.
  4. Alt tarafta yer alan ”Hesabımı Sil” seçeneğine tıklayın.
  5. Açılan sayfada ”numaranız” yazan kısma 10 haneli numaranızı girin ve büyük harflerle yazılan ”HESABIMI SİL” sekmesine tıklayın.

whatsapp sil ile ilgili görsel sonucu

Bu işlemleri sırasıyla gerçekleştirdiğiniz takdirde WhatsApp hesabınız kalıcı olarak silinir. Hesabınızı sildiğiniz takdirde:

  • WhatsApp mesaj geçmişiniz kalıcı olarak silinir.
  • WhatsApp hesap bilgileriniz ve profil fotoğrafınız kalıcı olarak silinir.
  • Hesabınız, WhatsApp gruplarından kalıcı olarak kaldırılır.
  • Daha önce WhatsApp üzerinde yaptığınız yedeklemeler silinir.
  • Ödeme bilgileriniz WhatsApp sunucularından tamamen çıkartılır.